TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

Gıda güvenliği; gıdada tüketim anında veya (tüketici tarafından kullanıldığında) gıda kaynaklı tehlikelerin bulunması ile ilgilidir. Gıda güvenliği tehlikelerine giriş gıda zincirinin herhangi bir basamağında ortaya çıkabilir, bu nedenle de gıda zinciri boyunca etkin bir kontrolün gerçekleştirilmesi önemlidir. Bu nedenle, gıda güvenliği gıda zincirinde yer alan tüm birimlerin katkısıyla sağlanan bir olgudur.

Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin (GGYS) amacı, küresel düzeyde gıda zinciri içindeki işlerde, gıda güvenliği yönetimi gerekliliklerine uyum sağlamaktır. GGYS standardı, kuruluşlar tarafından kanunların gerektirdiğinden daha çok, daha odaklı, tutarlı ve entegre gıda güvenliği yönetimi sistemi uygulamak isteyenlere yönelik tasarlanmıştır. GGYS standardı, kendi gıda güvenlik yönetim sisteminde, yasal ve düzenleyici gereksinimlerle ilgili uygulamaları karşılayacak bir organizasyon gerektirmektedir.

Danışmanlık Hizmeti sunumunda İzlenecek Yol

  • Standard Eğitiminin Alınması
  • Mevcut Durum Değerlendirmesi ve Raporlama
  • Yasal Mevzuat ve Gerekliliklerin Belirlenmesi
  • Çalışma Ekibinin ve Stratejilerinin Belirlenmesi
  • Risk Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarının Belirlenmesi
  • Destek Dokümanların oluşturulması
  • Kalite El Kitabının Oluşturulması
  • Sistemin Uygulanması
  • İç Tetkikçi Eğitimi
  • Doküman Gözden Geçirme
  • Tetkik Öncesi Hazırlıkların Gözden Geçirilmesi
  • Belgelendirme İçin Başvuru
  • Belgelendirme Tetkiki
  • Takip Faaliyetleri İçin Rehberlik (Gerekirse)


İlgili Standard

TS EN ISO 22000 - Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri – Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar

+90 (262) 721 12 97 Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.